Frirum og fællesskab
”Jeg var kørt lidt død i mit studie,” siger Gustav Grønvold, ”- og trængte til en pause, hvor jeg kunne være fysisk aktiv og dyrke min interesse for Japan.”
Muligheden for at kombinere et højskoleophold med en rejse til Japan var medvirkende årsag til, at ingeniørstuderende Gustav Grønvold tog et halvt år fri fra DTU-studiet sidste år for at tage på højskole. Men han havde også et presserende behov for at få en periode, der var fuldstændig fri for lektie- og eksamensstress, og selv om det måske ikke er den mest sædvanlige grund til at tage på højskole, så mener Gustav Grønvold, at det kan anbefales for at få lidt luft.

Fællesskabet vandt
På Bosei udbydes sport, friluftsliv, politi, rollespil, cosplay, japansk, koreansk og mere, så man møder både deltagere med de samme interesser og folk med ganske andre interesser.
Gustav Grønvold fortæller, at han tog på Idrætshøjskolen Bosei for at dyrke sig selv og sine egne interesser for Japan, men det endte lidt anderledes.
”Mens jeg var på højskolen, følte jeg mig enormt fri fra studieverden. Vi levede nærmest i en boble,” siger han. ”Jeg fik rigtig gode venner, der dyrkede masser af sport, så jeg endte faktisk med at prioritere sport over japansk – og man kan sige, at jeg kom til at dyrke fællesskabet langt mere, end jeg havde regnet med.”
Gustav Grønvold fortryder dog bestemt ikke, at han valgte sport og venner, for i dag bor han sammen med to af højskolevennerne i København.
Højskolen slutter aldrig
Selvom Gustav Grønvolds højskoleophold på Bosei sluttede efter omtrent et halvt år, så fortæller han, at der er efterfølgende kurser, fester, arrangementer og selvfølgelig venner, der hænger ved længe efter opholdet. Højskoledeltagerne kommer og hjælper til på sommerkurser mange år efter, og han var selv med som medhjælper til familieugen på Bosei tidligere i år.
”Højskoletiden var i sig selv med til at give mig et frirum fra studiepresset, så jeg blev klar til at fortsætte mine ingeniørstudier,” runder han af, ”- men oven i pusterummet fik jeg nye venner og en højskoleoplevelse med videre.” □
Artiklen er fra Magasinet GØNGELANDET Efterår/Vinter 2024-25