Børnedemokrati

Det skal være rart at gå i skole.

Esther fra 7. klasse fortæller om sin yndlingsskoledag på Svend Gønge-skolen: ”Det er fint, hvis dagen starter med engelsk og dansk, der er mine bedste fag. Og hvis vi så fortsætter i skolekøkkenet, hvor vi lige har haft tema om gammeldags mad, og måske spiller spil sammen i pausen, så synes jeg, det har været en rigtig god dag. Der er også mange, der synes, at det er sjovt at være i MakerSpace-området, hvor man kan være kreativ og lære en masse om teknologi på samme tid.”

Esther er næstformand i ”Det store elevråd”(der findes også et ”Mini-elevråd”, for at sikre at de små klasser også kommer til orde), og hun er med til at arbejde for elevdemokratiet på Svend Gønge-Skolen.
”Det skal være rart at gå i skole,” fortæller Esther og uddyber: ”Vi har for eksempel haft en arbejdsgruppe om indemiljø og besluttede at pynte op med planter. Udeområdet er også blev gjort meget sjovere, så det er skægt at være ude i pauserne. Og så har vi givet input til mobil-politikken, så den kom til at give bedre mening for alle.”

Esther fra 7. kl. er næstformand for det store elevråd og hendes mor, Regitze Spenner Ishøy.
Foto: Svend Gønge-skolen
Eleverne tilbydes morgenmad.
Faktaboks

Svend Gønge-skolen har i øjeblikket ca. 400 elever fordelt på klassetrin fra 0 – 9.-klasse.

Svend Gønge-skolen
Sværdborgvej 7-9, 4750 Lundby
Tlf. 55 36 38 38

Læs mere her:
svend-goenge-skolen.vordingborg.dk

Artiklen er fra Magasinet GØNGELANDET Forår/Sommer 2023