Gøngelandet nr. 3 Forår/sommer 2024

Magasinet Gøngelandet – udkommer nu på andet år, og vi glæder os hver gang til at gå i gang med arbejdet. Det aller sjoveste er at tale med de mennesker i Gøngelandet, der danner historierne. Der er aldrig nogen, der siger nej til at stille op og fortælle om deres liv, virksomhed, forening eller projekt. Vi er dybt taknemmelige over den altid gode modtagelse, og de oplevelser vi får rundt omkring, når vi kommer ud for at lave interviews og tage billeder.

Til dette nummer er vi blevet inviteret til fødselsdag og på den dejligste middag i forberedelserne til at skrive om egnsretter. Vi er blevet budt på lokalt produceret vin, der smager helt vidunderligt, når den indtages udenfor blandt vinstokkene – på trods af at klokken endnu ikke var rundet 10 om formiddagen. Vi vises rundt på museer og skoler, og så har vi, udstyret med gasdetektor, sikkerhedshjelm og -briller, været på rundvisning på biogasanlægget.

Så et inderligt TAK for imødekommenheden og den overvældende opbakning i Gøngelandet, der jo som bekendt ikke defineres af kommune- eller sognegrænser, men er den helt enestående natur og de hyggelige bymiljøer, der er i rigelige mængder i området fra Avnø Fjord til Præstø Fjord med flydende grænser mod nord og syd.

Sidder du for første gang med Magasinet Gøngelandet i hænderne og tænker ”Hvad handler det her dog om?”, så er det vores bud på at skabe stolthed og inspiration hos alle, der bor i Gøngelandet, overvejer at flytte hertil eller kommer her som gæst. Læsere får indsigt i landsbyliv, erhvervsliv, kultur- & fritidsliv, børneliv, naturen og alt det andet, der er vigtigt, når vi mennesker vælger det sted, vi vil bo.

Magasinet Gøngelandet udkommer to gange om året, og dette er forårs/sommer-udgaven 2024 – så vi har forsøgt at give artiklerne et strejf af sol og sommer. Det håber vi, du sætter pris på.

Alle artikler finder du også på vores online platform www.gøngelandet.dk, hvor der også ligger andre spændende ting fra Gøngelandet. Fx vores Oplevelsespas, som blev lavet i forbindelse med Gøngelandets Ambassade på Folkemøde Møn, for alle ”lande” har naturligvis eget pas.

Vi er helt oppe og køre over mængden af gode historier i Gøngelandet. Ideerne vælter op af den mørke mosejord, og vi synes selv, der er meget at byde på. Vi tager gerne imod forslag, og hvis der sidder en god sangskriver derude, så håber vi på et bud på ”Gøngelandets nationalsang”. Vi drømmer nemlig også om at kunne lancere en moderne vise, der tegner et musikalsk billede af vores dejlige område.

Vil du være med til at hjælpe os på vej med annoncer i kommende numre, så kontakt os.

Et kæmpe TAK til vores annoncører, der har hjulpet dette nummer på vej: GladeHaver, JernPort.dk, Køng Auto, Køng Borgerforening, Nature Energy, Ramsmosegård Gårdbutik, Rema1000 Køng, Sværdborg Festlokaler & Kursusfaciliteter, Better Energy, Ostenfeld Revision, Velværeformidling/Hanne Friborg, Møns Bank, Irvold IT og Kommunikation og Malermester Dorthe Staahltoft & Søn. Uden jer – intet magasin! Vi håber, at endnu flere er med i næste nummer – skynd dig at reservere din annonceplads.

Den trykte udgave af Gøngelandet kan hentes på bibliotekerne, lokale købmænd og virksomheder.

Støt lokalt – støt Gøngelandet.

Ønsker du at få Magasinet GØNGELANDET tilsendt, så kan den trykte udgave bestilles her.

Skriv et svar