Lokal iværksætter i Løvens Hule

Nogle ville nok kalde Anders Jacobsen for ”håndværker”, andre hælder mere til ”opfinder”. Der er under alle omstændigheder masser af foretagsomhed hos den Lundby-baserede virksomhedsejer, der for nylig har stukket hovedet ind i gabet på de fem løver i det kendte TV-program Løvens Hule.

Firmaet JernPort startede op for 10 år siden, hvor Anders Jacobsen manglede en port til indkørslen. Ved et tilfælde fik han kontakt til et polsk firma med samme ambitioner, som han selv, og derved blev Jernport.dk en realitet. Siden da har JernPort.dk udviklet forskellige specialløsninger, ikke bare inden for porte og låger, men også hegn, møbler til haver, parker og udeservering og senest konceptet BikeBoks.

En stald til jernhesten
”Forestil dig, at du kommer cyklende til en dansk provinsby med tung bagage til ferien, og egentlig vil du gerne handle lidt i butikkerne og måske kigge ind i det lokale museum. Men det er bare for bøvlet og usikkert at skulle efterlade cykel med oppakning, og måske risikere at komme tilbage til mindre bagage end man efterlod,” siger Anders Jacobsen, og fortsætter: ”Jeg har oplevet det flere gange selv. Man kommer cyklende ud til nogle af de lækre attraktioner, vi har i provinsen, og så står man der med al sit habbengut og kan ikke rigtig komme rundt og lægge penge i butikker eller restauranter, fordi man ikke har lyst til at efterlade alle sine ting. Med BikeBoks har vi bygget en tryg stald til cykelturistens jernhest, der hjælper med at gøre oplevelserne meget bedre.”
BikeBoks er et aflåst cykelhus, hvor cykelturisterne kan efterlade cykel og bagage under tag, og hvor elcykler kan oplades. Porten åbnes med et mobilkald til et angivet nummer, hvorefter cyklen parkeres, og porten lukkes. Når samme mobiltelefonnummer ringer til det angivne nummer, åbnes porten igen, så man har adgang til sin cykel og bagage.

I Løvens Hule
Og nu er vi så fremme ved Løvens Hule, hvor Anders Jacobsen præsenterede BikeBoks for investorerne, der ganske vist ikke smed penge i ideen – muligvis fordi løverne stadig har cykelferie rundt i sommerlandet til gode – men som alligevel gav så meget positiv omtale, at Anders Jacobsens telefon har været på overarbejde siden.
Anders Jacobsen fortryder ikke et sekund, at han kastede sig for løverne: ”Jeg fik masser af god feedback på BikeBoks, og markedsføringsværdien er uvurderlig. Mange kommuner og attraktioner har allerede installeret BikeBokse og flere kommer til hele tiden, så cykelturisterne kan godt glæde sig.”

En stadig strøm af opfindelser…
Når Anders Jacobsen har ærgret sig over ustabile havemøbler, der kræver en masse vedligeholdelse, har det ledt til udvikling af et særligt robust design, som blandt andet bliver brugt på skoler og i forlystelsesparker, hvor der er stor slitage. Og inden længe præsenteres endnu en ny udvikling på markedet, som vil gøre livet lettere for folk i kørestole. Så en tur i Løvens Hule har om muligt bare sat endnu mere gang i strømmen af opfindelser.

Til løverne: ”Jeg har en plan”

Da Anders Jacobsen stod foran de fem investorer i Løvens Hule og præsenterede BikeBoks, havde han en rød kuffert med til hver af løverne. Ideen var at skabe opmærksomhed og en reference til
”Olsen-banden ser rødt”, hvor en Ming-vase spiller en central rolle. Da Anders blev spurgt ind til vaserne (der i øvrigt er billige, kinesiske kopier), fortalte han med et stort smil, at planen var, at hvis han forlod Løvens Hule uden en investor, så kunne han jo altid sælge en vase for at skaffe lidt kapital.

Detalje fra en låge fra JernPort.
Eksempel på BikeBoks-detalje.
Faktaboks

JernPort
Svend Poulsensvej 40, 4750 Lundby
Tlf. 20 800 810

Læs mere her: www.jernport.dk

Artiklen er fra Magasinet GØNGELANDET Forår/Sommer 2023